Gravats de Maurice Sand


Dibuixant i escriptor francès, Jean François Maurice Arnauld, baron Dudevant, conegut pel pseudònim Maurice Sand va néixer a Paris l’any 1823. Fill de la famosa escriptora francesa George Sand i deixeble de Delacroix.

La seva obra més coneguda va ser l'estudi que va realitzar sobre la commedia dell'arte, anomenat Masques et bouffons (comédie italienne) i que té un prefaci escrit per la seva mare.

Maurice Sand és un gravador important que representa el renovat interès per la commedia dell’arte que va sorgir durant el segle XIX.
 
Els seus gravats són tan coneguts que a dia d’avui s’han convertit en imatges arquetípiques de la commedia. Existeixen dues versions dels seus gravats, una a una tinta i una altre a tot color. Destaca, per damunt de tot, la gran bellesa de les imatges i el meticulós detall del vestuari de tots els personatges. El remarcat estil afrancesat fa que sigui molt diferent dels gravats que podem trobar al Recueil Fossard i al Balli di Sfessania, molt més propers a l’escola italiana.